Naše partnerstvo s Infobipom

Kroz naše partnerstvo s Infobipom možemo vam ponuditi najbolje rješenje za komunikaciju s klijentima tijekom njihovog cjelokupnog iskustva s vama.
Infobip
INFOBIP

Globalni komunikacijski div

Infobip je globalna komunikacijska platforma u oblaku koja tvrtkama omogućuje povezivanje korisničkog iskustva u svim fazama njihovog iskustva s vama. Rješenje Infobipa objedinjuje višekanalnu komunikaciju, provjeru autentičnosti korisnika, sigurnosne standarde i upravljanje kontaktima u jednoj platformi. S Infobipom možete i pojednostaviti komunikaciju s korisnicima te na taj način učvrstiti lojalnost klijenata – sve to na brz, siguran i pouzdan način. 

Još niste čuli za Infobip? Sasvim smo sigurni da ste već korisnik Infobipa! Naime, kad god primite obavijesti o autentifikaciji od svoje banke, od Facebooka ili Ubera, koristite se Infobip uslugom. Infobip je pravi komunikacijski div koji podržava tvrtke u komunikaciji s međunarodnim klijentima. Približno 350 milijuna do milijardu poruka dnevno pošalje se putem platforme Infobip.
Infobip certifikat

Iz tog smo razloga Infobipov partner

venITure surađuje s Infobipom kako bi pomogao Atlassianu i mnogim drugim kompanijama koje su orijentirane prema budućnosti u stvaranju besprijekornog korisničkog iskustva tijekom cijelog njihovog putovanja. Zajedno ostvarujemo digitalne procese velikom brzinom i pouzdanošću te ih prilagođavamo sukladno individualnim zahtjevima naših klijenata. Putem naše vlasničke aplikacije OmniChat omogućujemo povezivanje jedinstvenih Atlassian alata s poznatim komunikacijskim platformama kao što su WhatsApp ili SMS. Pritom kombiniramo unutarnju optimizaciju procesa s idealnim upravljanjem korisničkim iskustvom.

BESPRIJEKORNA KOMUNIKACIJA

Implementiramo održivo upravljanje korisničkim iskustvom

Uz Infobipovu globalnu komunikacijsku platformu u oblaku, kompanije mogu izravno reagirati na zahtjeve klijenata i komunicirati s klijentom tijekom cijelog njegovog životnog ciklusa. Pomoću Infobipa možemo ponuditi bogat portfelj rješenja i svakoj vrsti poslovanja omogućiti da svojim klijentima ponudi brzu i učinkovitu uslugu.

NAŠA INFOBIP RJEŠENJA

SaaS

Icon

Moments

Moments je opsežno višekanalno središte koje za cilj ima poboljšanje vremena zadržavanja klijenata. S pomoću Momentsa možete ostvariti personaliziranu interakciju s klijentom, prepoznati njegove želje putem bilo kojeg odabranog kanala i uspostaviti dugoročni odnos.
Icon

Conversation

Conversations je digitalno rješenje za kontaktne centre u oblaku. Conversations omogućuje besprijekornu interakciju s klijentima na svim kanalima. Smanjuje se opterećenje zaposlenika i osigurava se jedinstveno korisničko iskustvo.
Icon

Answers

Infobipovo rješenje za chatbot zove se Answers. Pomoći ćemo vam u izradi i implementaciji inteligentnog virtualnog asistenta za vaše klijente. Pomoću mjera možemo vam ponuditi novu dimenziju automatizacije, brzine i dostupnosti usluge.
Icon

People

Izradite specifične profile klijenata na temelju demografskih podataka, podataka o ponašanju, angažmanu, transakcijama i mobilnosti. Na taj način možete kontrolirati svoju komunikaciju i sadržaje koji će biti usklađeni s vašom ciljnom skupinom.

CPaaS

Icon

SMS

Kontaktirajte svoje klijente na brz i pouzdan način.
Icon

Email

Upravljajte i stvarajte emailove unutar jedne integrirane platforme.
Icon

Chat - Aplikacije

Komunicirajte sa svojim klijentima putem različitih aplikacija za chat.
Icon

RCS

Interakcija pomoću informativnih, brendiranih i zabavnih RCS poruka.
Icon

Voice

Kontaktirajte svoje klijente širom svijeta pomoću jasne glasovne komunikacije.
Icon

Mobilne notifikacije

Poboljšanje aktivnosti i angažmana klijenata putem push obavijesti.
Icon

Telefonski brojevi

Nudimo pristup dužim i kraćim lokalnim brojevima.
Icon

Pretraživanje brojeva

Provjeravamo brojeve izvornih pružatelja usluga.
Icon

Gateway

Komunikacijski pristupnik poslužitelja
Icon

WebRTC

Internetskim preglednicima i mobilnim aplikacijama nudimo mogućnost komunikacije u stvarnom vremenu.
Icon

IoT

IoT omogućuje prikupljanje podataka i događaja iz kojih kompanije mogu dobiti informacije o obrascima ponašanja svojih klijenata
Icon

Mobilni identitet

Jednostavan i siguran način provjere korisnika.

MNO Rješenja

A2P SMSC
sGate
SBDX
iGate
RCS MaaP Hub
Omnichat

Poboljšajte komunikaciju s klijentima

U svakom smo trenutku dostupni za individualno savjetovanje. Uzbuđeni smo što ćemo poboljšati upravljanje vašim korisničkim iskustvom na održivi način i zajedno s vama stvoriti jedinstveno iskustvo za vašeg klijenta.
Kontaktirajte nas
crossmenu