Kontaktirajte naš internacionalni tim

Više od 100 zaposlenika u tri zemlje vode vaše timove već pet godina

Njemačka

Köln
Essen
Frankfurt na Majni
Nurnberg
Hamburg
Berlin
München
Köln je četvrti grad po veličini u Njemačkoj s više od milijun stanovnika. Grad na Rajni nalazi se u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i poznat je po znamenitoj katedrali „Kölner Dom“. Köln je jedna od najvažnijih turističkih destinacija u Europi s 2000-godišnjom povijest. Ovaj je grad također ima veliki značaj u kemijskoj i automobilskoj industriji. Köln je dom brojnih fakulteta i sveučilišta primijenjenih znanosti što ga čini jednim od najvažnijih obrazovnih i istraživačkih mjesta u zapadnoj Njemačkoj.
S gotovo 600.000 stanovnika, Essen je četvrti grad po veličini u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, u poznatoj regiji Ruhr. Grad se smatra važnim mjestom za industriju i poslovanje, a poznat je po svojoj povijesti rudarstva i proizvodnje čelika. Danas je Essen dom brojnim dobavljačima energije i vodećim poduzećima u sektoru nekretnina. Messe Essen također je važan gospodarski čimbenik i okuplja stručnjake iz središta regije Ruhr.
Frankfurt je najveći grad u Hessenu i peti najveći grad u Njemačkoj nakon Kölna s otprilike 770.000 stanovnika. Sa sjedištem Europske središnje banke i mnogim drugim sjedištima financijske i kreditne industrije, Frankfurt na Majni poznat je kao jedan od najvažnijih financijskih gradova na svijetu. 

Nadalje, grad se smatra važnim centrom sajmova u kojem se okupljaju razne industrije iz cijelog svijeta. Naposljetku, ali ne i najmanje važno, valja spomenuti optimalni zemljopisni položaj: s jednom od najvećih zračnih luka na svijetu, Frankfurt se smatra europskim prometnim čvorištem zbog iznimno dobre povezanosti s drugim zemljama.
Nürnberg je drugi najveći grad u Slobodnoj Državi Bavarskoj s otprilike 520.000 stanovnika i poznat je po svojem višekulturalnom okruženju. Posebno se ističe srednjovjekovna arhitektura u centru grada koja privlači brojne turiste. Nürnberg se u Njemačkoj smatra vodećim centrom informacijske i komunikacijske industrije; značajan je jer okuplja brojne stručnjake u toj industriji. Osim toga, Nürnberg je vodeći igrač u industriji istraživanja tržišta.
Hamburg je jedan od najpopularnijih i s 1,9 milijuna stanovnika drugi je najveći grad u Njemačkoj. S lukom Hamburg i međunarodnom zračnom lukom, Hamburg je jedno od najvažnijih logističkih mjesta u Njemačkoj. I po pitanju teretnog sektora, grad Hamburg je nezaobilazno infrastrukturno središte. Sa sjedištem vodećih izdavačkih kuća, Hamburg je poznat i kao važan medijski grad. Osim toga, broj poduzeća u IT i telekomunikacijskoj industriji značajno se povećao u Hamburgu, što ga čini važnom poslovnom lokacijom u našem sektoru.
Berlin je glavni grad Savezne Republike Njemačke i, s 3,7 milijuna stanovnika, ujedno i najgušće naseljen i najveći grad u Njemačkoj po pitanju površine. Poznat je kao kozmopolitski grad zbog svoje bogate povijesti u područjima znanosti i kulture. Osim toga, Berlin je poznat i kao treće najveće urbano gospodarstvo u Europi, a bilježi i najveći promet na svijetu u okviru sajmova. Sektor informacijske i komunikacijske tehnologije zabilježio je najveći udio prometa u berlinskom gospodarstvu 2017., pa je iz tog razloga naš ured u ovome gradu značajan.
München je glavni grad Slobodne Države Bavarske i međunarodno poznat grad. Popularnost je stekao zbog svoje stoljetne arhitekture u starom gradu i Oktoberfesta koji se održava svake godine. Sjedište brojnih korporacija čini München značajnim igračem u međunarodnom gospodarstvu. Također, vrijedi napomenuti da je gospodarska moć Münchena među većima u Njemačkoj. Nadalje, München je središte važnih nacionalnih i međunarodnih tehničkih sveučilišta i veleučilišta.

HRVATSKA

Zagreb
Split
Zadar
Glavni grad Hrvatske nalazi se na sjeverozapadu zemlje i poznat je po svojoj specifičnoj arhitekturi koju karakteriziraju šareni krovovi. S otprilike 800.000 stanovnika, Zagreb je i najveći grad u Hrvatskoj. Vrijedi napomenuti da je Zagreb najvažniji poslovni grad u državi, a posebno dobre rezultate bilježi u elektrotehnici i sektoru trgovine. S naše središnje lokacije u Zagrebu upravljamo važnim međunarodnim projektima i svojim klijentima nudimo međunarodnu prisutnost.
Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj s otprilike 167.000 stanovnika i nalazi se na jadranskoj obali. Zato ga njegovi građani smatraju i glavnim gradom. Split je prestižni lučki grad u kojem vrijedi poslovati. Sektori brodogradnje i turizma glavni su nositelji gospodarstva ovoga grada. Nadalje, Split živi od vinogradarstva i kemijske industrije.
Ovaj se hrvatski grad nalazi na dalmatinskoj obali i ima otprilike 76.000 stanovnika. Posebno je poznat stari dio grada koji karakteriziraju rimske i mletačke ruševine. Zadar je lučki grad i ima dobre cestovne i prometne veze zahvaljujući međunarodnoj zračnoj luci. Ova mala lokacija upotpunjuje našu prisutnost u Hrvatskoj.

Turska

Istanbul
Istanbul se nalazi između Europe i Azije u zapadnoj Turskoj. S otprilike 15,5 milijuna stanovnika, Istanbul je jedna od najvećih metropolskih regija na svijetu i odgovorna je za gotovo polovicu ukupnih gospodarskih rezultata Turske. Gospodarstvom Istanbula dominiraju usluge u područjima trgovine na veliko i burze. Uz to, Istanbul okuplja i brojne istraživače iz sektora informacijske tehnologije.

Ujedinjeni arapski emirati

Dubai
Dubai, najveći grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, s populacijom preko 3 milijuna stanovnika, grad je gdje se ekonomski i politički život Emirata odvija. Poznat je po svojoj izvanrednoj arhitekturi i spektakularnim neboderima. Dubai je jedno od najopsežnijih trgovačkih središta. Zbog izuzetnih građevinskih projekata i veličanstvenih nebodera, Dubai je enormno rastući gospodarski faktor.

BOSNA I HERCEGOVINA

Mostar
Mostar, s oko 113,000 stanovnika, šesti je najveći grad u Bosni i Hercegovini. Nalazi se na jugu zemlje. Sektor uprave i javnih usluga glavni su stubovi gradskog gospodarstva. Osim toga, Mostar živi od uzgoja voća i proizvodnje vina, a sve to zahvaljujući dobroj klimi i dobroj reputaciji u poljoprivredi.
Kontaktirajte nas
crossmenu