Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Edukacija i rad

Bernarda Ivičević - 5 min read
Content Marketing Specialist

Jira and Confluence trainings for all users

Uspješnom migracijom svih projekata s Microsoftovih alata na Jiru, projekt je došao do završne faze. Nakon prelaska na Atlassian Cloud, svi korisnici LeasePlana prošli su venITure obuku.

U tri treninga, venITure tim je podučavao sudionike o korištenju alata. Tijekom treninga, fokus se brzo prebacio na korištenje Confluencea. Ovdje je bilo važno ispuniti zahtjev LeasePlana za stvaranje transparentnosti i učinkovitosti. Cilj je bio dokumentirati sve projekte na jednome mjestu na razumljiv i uredan način kako bi se mailovi, tekstovi, bilješke, itd. ne bi izgubili.

Učinkovita upotreba Atlassian alata

Tijekom puštanja u rad, rješenje koje je implementirao venITure postiglo je rezultat svojom intuitivnom upotrebljivošću, tako da je korištenje alata bilo jednostavno od samog početka i stvarno je pojednostavilo rad. Stoga je odgovor LeasePlana bio vrlo pozitivan. Jira se sada koristi kao središnja točka za prikupljanje projektne dokumentacije. Sada je sve u jednoj ruci i ne mora se pratiti kroz nekoliko aplikacija.

Prijelaz s raznih Microsoft Office proizvoda na objedinjene kombinacije Jire i Confluencea bio je vrlo lak za tim, tako da su alati od samog početka dobro prihvaćeni. Zbog toga su učinci puštanja u rad bili pozitivni. Nakon kratko perioda privikavanja na alate, tim ih je već rado koristio.

Kako LeasePlan radi s Jirom i Confluenceom

Trenutno LeasePlan tim koristi alate za praćenje dnevnih zadataka i za dokumeniranje napretka bilo kojeg projekta.

Tijekom daljnjeg rada s alatima, otvorile su se mogućnosti za manje, individualne prilagodbe koje se mogu izvršiti samostalno. Tijekom uvoda također se pokazalo korisnim kreirati jednu iznimno praktičnu značajku u Jiri. Riječ je o “Issue Level Security”, koja omogućuje zaštitu povjerljivih podataka u ticketima. Zbog toga oni mogu biti prikazani samo određenim projektnim ulogama. Ovu funkciju predstavio je i implementirao venITure tijekom dodatne obuke.

I Jira i Confluence su moćni alati koji su u stanju pretvoriti opsežno područje upravljanja projektima u agilan, živ proces. Jedan od središnjih zahtjeva projekta, jasno prikazivanje zadataka u obliku ticketa, ovdje je ispunjen na temelju odgovarajućih ploča. Ove se ploče kreiraju automatski i pojedinačno za svaki projekt i predstavljaju središnju kontakt točku projekta za projektno osoblje.

“Roadmaps for Jira” je aplikacija koja je u međuvremenu integrirana u Jiru i prikazuje napredak i status različitih koraka projekta. Unutar aplikacije, koraci projekta jasno su prikazani kao ticketi u Ganttovom grafikonu. Osim toga, može se napraviti kronološka klasifikacija. Uz “Roadmaps for Jira”, korisnik zbog toga može rasporediti tickete izravno u unaprijed definiranim grafikonima kako bi dobio jedan pregled trenutnog plana.

Možda će vam se svidjeti

S našim blogom vas održavamo u tijeku i obavještavamo vas o najnovijim dostignućima u području Atlassian alata
i Infobip rješenja.
Podižemo višekanalnu komunikaciju na višu razinu, zajedno

Infobip i venITure se osvrću na početak svog partnerstva i daju kratki uvid u ono što slijedi. Prošlo je gotovo dvije godine otkako smo objavili naše partnerstvo s Infobipom “globalnim liderom u višekanalnoj (omnichannel) komunikaciji, za uspostavljanje i optimizaciju procesa #DigitalTransformation za tvrtke svih veličina”. Ova hrvatska tvrtka, s više od 60 ureda na šest […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Edukacija i rad

Jira and Confluence trainings for all users Uspješnom migracijom svih projekata s Microsoftovih alata na Jiru, projekt je došao do završne faze. Nakon prelaska na Atlassian Cloud, svi korisnici LeasePlana prošli su venITure obuku. U tri treninga, venITure tim je podučavao sudionike o korištenju alata. Tijekom treninga, fokus se brzo prebacio na korištenje Confluencea. Ovdje […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Implementacija i migracija

Početak Atlassian putovanja LeasePlana U prethodnom nastavku projekta, naši certificirani konzultanti iz venITure već su implementirali naša rješenja unutar dokaza koncepta. Uz pomoć detaljne prezentacije, timu iz LeasePlan Njemačka uspjeli smo pokazati i objasniti trenutno stanje i implementiranu funkcionalnost. Naravno, zahtjevi LeasePlan tima uvijek su bili odlučujući za korištenje Jire i Confluencea kao alata za […]

Kontaktirajte nas
crossmenu