Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Implementacija i migracija

Bernarda Ivičević - 5 min read
Content Marketing Specialist

Početak Atlassian putovanja LeasePlana

U prethodnom nastavku projekta, naši certificirani konzultanti iz venITure već su implementirali naša rješenja unutar dokaza koncepta. Uz pomoć detaljne prezentacije, timu iz LeasePlan Njemačka uspjeli smo pokazati i objasniti trenutno stanje i implementiranu funkcionalnost.

Naravno, zahtjevi LeasePlan tima uvijek su bili odlučujući za korištenje Jire i Confluencea kao alata za upravljanje projektima, jer samo korisnik zna koje zadatke želi ispuniti unutar alata. Tijekom detaljne razmjene raspravljalo se o točnom korištenju alata i mogućnostima koje proizlaze iz toga. Osobito s obzirom na različite funkcije izvješćivanja Jire i Confluencea, tim Lease Plana je bio oduševljen funkcionalnošću koju nudi Advanced Roadmaps for Jira. Mogućnost prikazivanja zadataka izravno iz Jire u Ganttovom grafikonu s kojim se može raditi interaktivno, bila je posebno dobro prihvaćena. Osim toga, besprijekorna integracija Advanced Roadmaps u Jiru olakšava izravnu prilagodbu podataka o zadatcima i odgovorajuće promjene planiranja.

Priprema za migraciju na Jiru i Confluence

Uvod u Jiru

Tijekom edukacije LeasePlan tima, fokus je u početku bio na projektnoj dokumentaciji u Confluenceu i pripadajućem povezivanju s Jirom. Ekosustav Atlassian alata nudi besprijekorno sučelje za to. Time se osigurava implementacija jednog od LeasePlanovih najvažnijih zahtjeva, a to je da jasna i prije svega razumljiva dokumentacija projekta bude implementirana.

Uvod u Confluence

U nastavku edukacije, fokus je prebačen na temu “Confluence kao glavno mjesto za pohranu projektne dokumentacije”. U ovom području, Confluence ne nudi samo mogućnost pohranjivanja sadržaja na stranice, nego i pohranu datoteka, pa čak i referenciranje informacija o ticketima iz Jire. To znači da projektna dokumentacija nije samo statična, nego i interaktivna te uvijek ažurna. Confluence makronaredbe kao alat nude brojne funkcije koje se mogu instalirati kao dodaci za implementaciju Confluencea. Povrh svega, ekipu iz LeasePlana su oduševlie makronaredbe poput “Privitci” ili “Jira”. Upotrebom “Privitaka” možete dobiti pregled svih privitaka koji su pohranjeni na trenutnoj stranici.

Migracija postojećih projekata

Projekt “NM” mogao bi se integrirati izravno u Jira instancu. Kako bi ovaj proces bio kompatibilan s venITure rješenjima, prvo je trebalo kreirati ticket za projekt.

Iz toga bi se mogla izvršiti automatizacija koja pretvara samu kartu u samostalni projekt. Pozadina ovog postupka je da korisniku projekta daje kontakt točku gdje se napredak projekta bilježi centralno i razumljivo u obliku ticketa.

Nakon toga, pojedinačni zahtjevi koji su postavljeni na projekt morali su biti kreirani kao ticketi. Jedan od zahtjeva bio je stvoriti tip zadatka pod nazivom “radni paket”. Ovaj radni paket bi trebao funkcionirati kao nadređeni zadatak u projektu i biti dodijeljen. Grafika prikazuje moguću hijerarhiju zadataka.

Uz pomoć funkcije “Parent Link” u Jiri, ticketi se mogu dodijeliti “children” ili “parents”, tj. nadređenim ili podređenim drugim ticketima.

Migracija daljnjih projekata odvijala se slično već spomenutom projektu “NM”.

Možda će vam se svidjeti

S našim blogom vas održavamo u tijeku i obavještavamo vas o najnovijim dostignućima u području Atlassian alata
i Infobip rješenja.
Podižemo višekanalnu komunikaciju na višu razinu, zajedno

Infobip i venITure se osvrću na početak svog partnerstva i daju kratki uvid u ono što slijedi. Prošlo je gotovo dvije godine otkako smo objavili naše partnerstvo s Infobipom “globalnim liderom u višekanalnoj (omnichannel) komunikaciji, za uspostavljanje i optimizaciju procesa #DigitalTransformation za tvrtke svih veličina”. Ova hrvatska tvrtka, s više od 60 ureda na šest […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Edukacija i rad

Jira and Confluence trainings for all users Uspješnom migracijom svih projekata s Microsoftovih alata na Jiru, projekt je došao do završne faze. Nakon prelaska na Atlassian Cloud, svi korisnici LeasePlana prošli su venITure obuku. U tri treninga, venITure tim je podučavao sudionike o korištenju alata. Tijekom treninga, fokus se brzo prebacio na korištenje Confluencea. Ovdje […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Implementacija i migracija

Početak Atlassian putovanja LeasePlana U prethodnom nastavku projekta, naši certificirani konzultanti iz venITure već su implementirali naša rješenja unutar dokaza koncepta. Uz pomoć detaljne prezentacije, timu iz LeasePlan Njemačka uspjeli smo pokazati i objasniti trenutno stanje i implementiranu funkcionalnost. Naravno, zahtjevi LeasePlan tima uvijek su bili odlučujući za korištenje Jire i Confluencea kao alata za […]

Kontaktirajte nas
crossmenu