Digitalizacija za obrazovne institucije

Znanje je najvredniji resurs tvrtke. Stoga je važno upravljati ovim digitalno i učiniti ga dostupnim u cijeloj tvrtki.
U današnjem svijetu digitalizacija javnih ustanova, posebice obrazovnih, bitna je za uspješno oblikovanje budućnosti.
Obrazovna instituacija
BUDUĆNOST OBRAZOVANJA

Digitalizacija u školama i drugim obrazovnim ustanovama

Iznimna situacija povezana s pandemijom bolesti COVID-19 jasno nam je pokazala koliko je digitalizacija državnih institucija važna. Digitalizacija škola nije važna samo za oblikovanje nastave prema trenutnom stanju tehničkog razvoja, već je i preduvjet za ispunjenje obrazovnih obveza. S DigitalPakt Schule (Digitalni pakt za škole), savezna je vlada već stavila na raspolaganje financijska sredstva za dugoročno rješavanje ovog izazova. Također, razvili smo rješenje za učinkovitu i uspješnu provedbu projekta „Digitalizacija obrazovanja“. 

 Nazovite to Sveučilištem 4.0 ili digitalnom transformacijom obrazovanja: svi fakulteti, sveučilišta, istraživačke ustanove i ustanove za dodatno obrazovanje imaju veliku potražnju za pouzdanom, sigurnom digitalnom infrastrukturom kojom je jednostavno upravljati. 
Digitalizacija

Digitalizacija škola

S proizvodima Jira i Confluence, Atlassian nudi idealne temelje za digitalnu suradnju. Confluence omogućuje zajednički rad na dokumentima i grupni rad. S Jirom domaća se zadaća može digitalno distribuirati učenicima – uključujući rokove i povratne informacije. Učenici svladavaju vještinu organizacije tako da kreiraju vlastite ploče kako bi radili na svojim zadacima i projektima. U ovom kontekstu Jira je digitalna kućna knjižica. 

Naravno, i nastavnici se mogu koristiti Jira softverom za planiranje svojih predavanja, izradu rasporeda, planiranje zamjena itd. Opsežne sigurnosne značajke omogućuju individualnu postavu vidljivosti tako da sadržaj bude vidljiv ili određenim timovima ili pojedinim nastavnicima i učenicima.

NAŠE RJEŠENJE ZA VAS

Zajedno s Atlassianom nudimo takozvane licence za učionice. Licenca za učionicu posebno je dizajnirana kako bi učenici mogli upotrebljavati Jiru i Confluence. Licenca je čak i besplatna za hosting na licu mjesta! Za upotrebu instanci Atlassian oblaka naplaćuje se samo 25 % ukupne cijene. Osim licenci za učionice, nudimo i mogućnost prijave za akademski status za vas kao nastavnika ili obrazovnu ustanovu. S ovim je statusom licence moguće upotrebljavati i izvan učionice. Na taj se način jamči nesmetano digitalno iskustvo između svakodnevnog života i nastave.
Proces digitalizacije

Ovako funkcionira svakodnevni digitalni školski život

Svaki učenik dobiva pristup relevantnim Atlassian proizvodima. Svaki učenik na svojim zadacima može raditi digitalno, individualno ili u grupama. Ovisno o vrsti zadatka, nastavnici mogu unaprijed odrediti oblik obrade (grupni ili individualni rad) u Confluenceu. Određeni zadatak koji je potrebno riješiti dodjeljuje se učenicima putem Jire. Također, moguće je dijeliti zadatke s cijelim razredom ili s pojedinim grupama. Ako učenici imaju bilo kakvih pitanja, u bilo kojem trenutku mogu komunicirati s nastavnicima pomoću funkcije komentiranja.

Zašto biste svoj projekt trebali započeti s venITure i Atlassianom

venITure je vodeći Atlassian Solution Partner u EMEA regiji. Naši ovlašteni konzultanti odlično poznaju Atlassian alate i imaju dugogodišnje iskustvo u digitalizaciji poduzeća. Upotrebljavamo svoje empirijske vrijednosti i najbolje prakse i za digitalizaciju obrazovanja. Atlassian alati Jira i Confluence već su se pokazali kao najbolja platforma za suradnju i zadatke u privatnom sektoru, a prikladni su i za digitalizaciju obrazovnih ustanova.

ATLASSIAN TRENING

Naučite više o Atlassian alatima

Kontaktirajte nas
crossmenu