Omnichannel angažman klijenata 

Znanje je najvredniji resurs tvrtke. Stoga je važno upravljati ovim digitalno i učiniti ga dostupnim u cijeloj tvrtki.
Pomažemo vam da dođete do svojih kupaca kroz sve kanale u pravo vrijeme.
Social Media platforms

OMNICHANNEL KOMUNIKACIJA

Revolucija komunikacije s klijentima

S više od pet milijardi ljudi koji šalju i primaju SMS poruke i dvije milijarde korisnika WhatsAppa, višekanalna rješenja danas su neophodna. Ovo moćno rješenje može pomoći klijentima i partnerima da na brz, siguran i pouzdan način eliminiraju složenu komunikaciju s klijentima, dodatno prošire svoje poslovanje i osnaže povjerenje klijenata. Osiguranje da ovo korisničko putovanje djeluje na više kanala i da su oni optimizirani za potrebe različitih segmenata klijenata zahtijeva određeni napor. Korisnički angažman je kontinuiran proces koji se temelji na interakciji s kupcima. Stoga naše rješenje osigurava da možete komunicirati s klijentima u pravo vrijeme putem pravog kanala!   

NAŠE RJEŠENJE ZA VAS

Naša aplikacija OmniChat unijela je preokret u komunikaciji za korisnike Atlassianovog Jira Service Managementa koji vam omogućuje kontaktiranje svojih klijenata putem komunikacijskog kanala po njihovom izboru. Ovo rješenje, koje je osmišljeno kako bi poboljšalo iskustvo agenta i korisnika, ujedno omogućuje i komunikaciju u stvarnom vremenu preko najpopularnijih svjetskih aplikacija za komunikaciju – WhatsAppa ili SMS-a.
Icon: Customer satisfaction

Poboljšan angažman i zadovoljstvo kupaca

Icon: Rising number

Poboljšane stope konverzije, povećanje prodaje

Icon: Improved ROI

Optimizirane kampanje i poboljšan makretinški ROI

Icon: Brand trust

Povećano povjerenje i ugled brenda

Naučite kako vam OmniChat i Jira Service Management mogu pomoći u izgradnji značajnog i dugotrajnog odnosa s klijentima. Mi vam pomažemo poboljšati dijalog s vašim klijentima!

Icon: Download

Poboljšajte upravljanje odnosima s klijentima uz venITure i Infobip

S Infobipom je venITure razvio jedinstvenu aplikaciju OmniChat. Time smo povezali Infobipova rješenja sa strukturom Atlassianova sustava. OmniChat je naš prvi proizvod koji smo razvili kroz partnerstvo s Infobipom, globalnim liderom u višekanalnoj komunikaciji. S više od sedam milijardi transakcija mjesečno, Infobip je pouzdan partner u proširenju poslovnih poruka i izgradnji poslovnih odnosa.

Želite proširiti svoj Jira Service Management s OmniChatom?

Kontaktirajte nas
crossmenu