Podižemo višekanalnu komunikaciju na višu razinu, zajedno

Bernarda Ivičević - 5 min read
Content Marketing Specialist

Infobip i venITure se osvrću na početak svog partnerstva i daju kratki uvid u ono što slijedi.

Prošlo je gotovo dvije godine otkako smo objavili naše partnerstvo s Infobipom “globalnim liderom u višekanalnoj (omnichannel) komunikaciji, za uspostavljanje i optimizaciju procesa #DigitalTransformation za tvrtke svih veličina”.

Ova hrvatska tvrtka, s više od 60 ureda na šest kontinenata, gradi smislene odnose s klijentima na bilo kojem kanalu svojom komunikacijskom platformom u oblaku. Infobip kao lider u omnikanalnom angažmanu pokreće širok raspon kanala za razmjenu poruka od e-pošte, SMS-a te RCS glasovnih i chat aplikacija.

Što smo do sada učinili

Atlassian Team Tour 2020.

U ovih gotovo godinu i pol, prošli smo puno toga. Od Atlassian Team Toura 2020. kada je Kristijan Luburić, naš izvršni direktor, intervjuirao Infobipovog potpredsjednika inženjeringa Damira Prusca, o tome kako je Infobip izgradio DevOps rješenje koje pokreće milijardu poruka dnevno; do našeg prvog zajedničkog proizvoda - OmniChat za Jira Service Management.

OmniChat za Jira Service Management

OmniChat je pravi primjer kada se partnerstvo pretvara u "razvoj". Za tvrtke koje se oslanjaju na korisničku podršku kao vitalni dio puta korisnika i njihovog odnosa, bilo kakva ograničenja mogu imati veliki utjecaj na cjelokupno zadovoljstvo kupaca i stopu zadržavanja.

Uz OmniChat za Jira Service Management, korisnik ima mogućnost odabira komunikacijskog kanala, dok agenti imaju besprijekorno jedno sučelje.

Kao Atlassian Enterprise i Platinum Solution Partner, u venITure smo vidjeli priliku da komunikaciju između agenata i krajnjih korisnika na Jira Service Managementu podignemo na drugu razinu. U partnerstvu s Infobipom kreirali smo OmniChat za JSM - međukanalnu podršku za korisnike, koja omogućuje jednostavnu dvosmjernu komunikaciju putem WhatsAppa i SMS-a.

Atlassian Success Story

Nakon toga došla je Atlassian Success Story – priča o tome kako je Atlassian pomogao Infobipu da zadrži svoju startup agilnost i brzo raste poput poduzeća.

“Prilagođavajući svoju komunikacijsku platformu u oblaku kako bi zadovoljila sve promjenjive preferencije potrošača, tehnologije i zahtjeve usklađenosti u više od 200 zemalja, Infobip je dosegao preko pet milijardi ljudi i ultra rijetku “procjenu jednoroga” od milijardu dolara. Pristajanje na tolike varijacije i praćenje takvog eksponencijalnog rasta bilo bi dovoljno da se većini timova zavrti u glavi. No s Atlassian Data Center i modernijim DevOps i ITSM praksama, Infobip je stalno povećavao brzinu implementacije, smanjivao vrijeme razrješenja s dana na minute i pomogao dvije trećine svjetske populacije da komuniciraju s povjerenjem. “

Ostatak priče o uspjehu možete pročitati ovdje.

Samo veliko partnerstvo počinje na konferenciji u toplicama, barem u našem slučaju...

Udružili smo se s Infobipom kako bismo pomogli Atlassian i naprednim tvrtkama u stvaranju sofisticiranih i povezanih korisničkih iskustava u svakoj pojedinoj fazi putovanja korisnika. Ali sve što smo prije spomenuli ne bi se dogodilo da nismo prisustvovali Infobipovoj konferenciji za programere u Tuhelju u Hrvatskoj.

Kako je nastala priča o Infobipu i venITure te što se još sprema pogledajte u videu ispod.

Možda će vam se svidjeti

S našim blogom vas održavamo u tijeku i obavještavamo vas o najnovijim dostignućima u području Atlassian alata
i Infobip rješenja.
Podižemo višekanalnu komunikaciju na višu razinu, zajedno

Infobip i venITure se osvrću na početak svog partnerstva i daju kratki uvid u ono što slijedi. Prošlo je gotovo dvije godine otkako smo objavili naše partnerstvo s Infobipom “globalnim liderom u višekanalnoj (omnichannel) komunikaciji, za uspostavljanje i optimizaciju procesa #DigitalTransformation za tvrtke svih veličina”. Ova hrvatska tvrtka, s više od 60 ureda na šest […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Edukacija i rad

Jira and Confluence trainings for all users Uspješnom migracijom svih projekata s Microsoftovih alata na Jiru, projekt je došao do završne faze. Nakon prelaska na Atlassian Cloud, svi korisnici LeasePlana prošli su venITure obuku. U tri treninga, venITure tim je podučavao sudionike o korištenju alata. Tijekom treninga, fokus se brzo prebacio na korištenje Confluencea. Ovdje […]

Nastavak projekta klijenta LeasePlan: Implementacija i migracija

Početak Atlassian putovanja LeasePlana U prethodnom nastavku projekta, naši certificirani konzultanti iz venITure već su implementirali naša rješenja unutar dokaza koncepta. Uz pomoć detaljne prezentacije, timu iz LeasePlan Njemačka uspjeli smo pokazati i objasniti trenutno stanje i implementiranu funkcionalnost. Naravno, zahtjevi LeasePlan tima uvijek su bili odlučujući za korištenje Jire i Confluencea kao alata za […]

Kontaktirajte nas
crossmenu